Jaha, är det Halloween?

Tydligen! Ja, Halloween alltså. Tycker synd om de små barnen som kommer hit på bus eller godis. Min familj gillar inte Halloween. Något år gav värdmamman barnen små kort med helgon på istället för godis, men i år får stackarna inte ens komma innanför grinden haha. Imorn är det dock Toussaint, Allahelgonaafton (?) och det är populärare. Så imorn förmiddag beger vi oss allihopa (och Alice som min värdmamma praktiskt taget tvingade att gå med) till kyrkan. Tycker som sagt synd om barnen som på sin höjd får ett helgonkort istället för godis, men tycker på ett sätt ändå att det är ganska häftigt att familjen verkligen håller på sina principer. Här ska inte kommercialiseras några högtider inte! 
Blir ett separat inlägg om igår och idag, om det blir idag eller imorn får vi se. Troligen imorgon, ni vet hur jag är.
Tills dess, 
Glad Halloween/Allahelgona/vad ni nu känner för att fira!
 

PORTE, inte PLACE

Men hej. Idag har jag och Alice varit i de mest suspekta delar av Paris. Letade efter Paris eget China Town som vi hört skulle ligga vid Place d'Italie (ironiskt nog) i 13e. Åkte dit och fann absolut ingenting. Skittråkigt. Efter en lååång promenad bestämde vi oss för att ge upp och bara sätta oss på metron och åka till ändhållplatsen. Hamnade i Villejuif-Louis Aragon. Det var inte det trevligaste kvarteret och Alice nynnade konstant på "In the getto", men nu har vi iaf varit där, hehe.. Efter lite desperat letande efter mat kom Alice på att det nog hette PORTE d'Italie och inte PLACE d'Italie där China town skulle ligga och vi letade upp en buss som tog oss dit. Gick en bit och voilà! Asiatiskt och asiater överallt! Halleluja moment! Hittade en restaurang som fortfarande serverade lunch vid tretiden och satte oss där, sjukt värt. Gick lite i diverse matbutiker som verkligen BARA hade kinesiska och asiatiska grejer, galet! Sjukt intressant iaf. Vägrade metro hem och åkte Tramway, buss och buss istället och såg tre nya arrondissemang, sjukt värt. Kom hem och åt middag med familjen och nu sitter jag i sängen och dricker karamellte (!) och funderar på om jag orkar gå och hämta maraboun mamma hade med sig förra helgen. Det gör jag nog.
Men nuså kommer det ni alla har väntat på... Bilder! Lördag (turist), söndag (Versailles), måndag (ChinaTown).
 


 
Slottet - och kön! Fattar ni?!
Spegelsalen. Hur ballt?
Marie Antoinettes rum, där har vi en kvinna som gillade blommigt
Kröningen av Napoleons fru Josephine
Gösta, Elias, Jeje, Elsa, Alice, Nelly, Rebecka
 
 
 
 

This will be the year

Recap. 
Igår, lördag: Turistade något galet med Elsa och Elsas mor. Klippte Louvren, Place de la Concorde och Champs Elysées på samma dag! Så nu kan jag stolt säga att jag har sett Mona Lisa hehe. Förlåt, men den är överskattad.  Hösten (vintern?!) har kommit på riktigt och isande vindar bevisar det. Älskar min kappa och mina kängor. 
Höll på att somna när jag kom hem men myste omkring ensam med värdsyster, pizza till middag och film efteråt.
Idag, söndag: Tog med mig Elsa och åkte tillsammans med några andra svenskar ut till Versailles. Ni vet slottet där tre generationer franska kungafamiljer bodde innan de blev halshuggna under revolutionen och monarkin tog slut hehe. Det var galet fint. Trädgården också. Eller parken/skogen/kungariket, hur man vill se det. Picknickade i parken och förundrades över hur fint det var. Superfin höstdag verkligen.
FÖRLÅÅÅT men jag pallar inte ladda in bilder ikväll. Det kommer massor senare i veckan, okej?!
Bonne vacances!

56 dagar

Idag, den 27 oktober, är det exakt 56 dagar sedan jag kom hit till Paris och det är exakt 56 dagar tills jag åker hem till Sverige igen. Nu har alltså halva tiden gått. DET är galet. Men det är så sjukt för ibland känner jag bara att det ska bli så himla skönt att åka hem, jag längtar till och med, men ibland vill jag bara gråta för att jag missar hela våren i Paris, sex månader till.

Jaja

Jag ska blogga... Imorgon. Eller nåt. Jag ska bara meddela att jag minsann också har höstlov nu :D:D:D:D:D och att bästisElsa är i samma stad som jag ända fram till onsdag. Et ca me fait plaisir. Nu ska jag kolla på Vampire Diaries. A bientôt!

Major chill

Min mysfaktor är i taket igen. Sovmorgon imorn = sova till halv nio ist för kvart över fem = perfeeeeekt.
Sista provet innan lovet gjort idag = perfeeeeekt.
Tjock täcke och mjuk säng = perfeeeeekt.
Godnatt!

Jag tänkte att jag skulle blogga lite

Som rubriken säger, efter två dagars bortavaro är det väl dags igen. Nu har jag en hel del att skriva om också.
I helgen var ju då mamma och morfar här = jag lämnade värdisarna och bodde med dem på hotell. Sjukt skönt. Vi promenerade runt lite, tittade på mina skolor, var i Notre Dame och sådär. Det var skönt att ha dem här men jobbigt att säga hejdå, men nu har livet börjat igen och jag är glad :)
Måndags var sjukdag, jag låg bara hemma i soffan och tittade på tv och åt baguette med marmelad på. Och smsade med värdmamma för att försäkra henne om att ja, jag har tagit alvedon och nej, jag har inte feber. 
Igår var det skola igen, matteprov (usch...) och sen film på franskan. Det märks i såna situationer att man förstår mer och mer, när man tom skrattar åt skämten. Åkte hem direkt (trots det fiiiiina varma vädret..) och pluggade undan så gott jag kunde och gick och la mig löjligt tidigt, så skönt. 
Idag har dagen bestått av idrottsteoriprov (...), långlunch (kommer aldrig kunna äta sannarps hamburgare igen efter denna) och FN-temaeftermiddag på SI. Vad är nu detta tänker ni ovetande själar. Jo, Svenska sektionen på Lycée International i St Germain-en-laye hade anordnat en temaeftermiddag med FN-tema på Svenska Institutet i Marais eftersom det är FN-dagen idag och dit var då vi på gymnasiet på SSP inbjudna tillsammans med svenska studenter på Sorbonne och personalen på Ambassaden. Där lyssnade vi på intervjuer, tal och panelsamtal med svenska ambassadören här i Paris, Sveriges UNESCO-ambassadör, en fransksvensk utrikesreporter, en svensk professor i statsvetenskap och en författare/journalist. Intressant, men ganska långsamt ibland. Lite komiskt också stundvis faktiskt, hehe. 
Efteråt var det mingel (läs: fika) med... Wait for it... Kanelbullar och kärleksmums!! Swedish style liksom, yay :D
Nu ska jag bara ladda upp lite bilder också... Sådär ja. À demain! (eller nåt :))
Förresten pappa om du läser detta så får du gärna köpa med dig en ny mobilladdare till mig när du kommer, ska passa till en HTC Desire S. Min är så gott som sönder, inte bra...


Grandpère et maman
Alice är rädd innan idrottsprovet i gigantisk skrivsal
L'ambassadeur
Författarintervju
Panelsamtal
Pepparkakshus av SI på SI
I förgunden Malin, Amanda, Louise
 

Ohhhhh yeeeees

Känslan av att se ett meddelande om inställd lektion och man inser att man börjar 11.25 istället för 8.10. Obeskrivbar lycka, jag kan nu sova 3 timmar till. Tack, snälla, tack.

Les jours qui passes

Nu är helgen slut. Jag är i värdfamiljen. Mamma och morfar är (snart) i Sverige. Imorn är det matteprov. På onsdag är det idrottsprov. Och hela min lediga eftermiddag försvinner. På torsdag är det bokdiskussion. På fredag redovisning som jag har missat förberedelsen till. Sen är det äntligen höstlov. Men då åker nästan alla hem till Sverige, inte jag. Jag mår psykiskt dåligt. 
Det blir pyttelite bättre när jag tänker på att det är över +20 grader ute idag den 22 oktober och att Elsa kommer på fredag och att det är lov sen. 
Nu ska jag plugga lite idrottsteori och sedan ska jag titta på film. Så har jag spenderat min eftermiddag ensam hemma, i soffan (!) med Harry Potter alternativt Downton Abbey.
När jag är gladare och piggare kan jag berätta om helgen. Kram på er

Les pictures #2

 
Ebba och Elias
Moi och min dubbelhaka
Produktiv samhällslektion
Ebba
Amanda

Just a bit dizzy

Hej bloggen. Nu har jag äntligen tagit tag i mitt liv och lagt över lite bilder från mobilen! De får ni dock se senare, jag hinner inte ladda upp nu hehe.
Kom hem ganska precis hem från skolan, det har varit en lååååång dag mellan 8-18 innehållande t.ex. ekonomiprov. Inte så värst kul grejer det där inte! Så nu är jag "aningen" trött och inte så värst taggad på allt plugg. Menmen, ska försöka få undan så mycket som möjligt idag för imorgon... Kommer mamma och morfar till Paris!! Så jag lär väl antagligen inte uppdatera så värst mycket (jag gör du det annars liksom), vi hörs väl kanske på... Måndag? Eller nåt. Vi får se. 
Until then, KRAM

Dagens ickeroligamatteskämt

Vad blir derivatan av en samhällare?

Noll, de har ingen funktion!


Så det är såhär ni naturare ser på oss? Va? Vavavvavavava?!


Payback is a bitch


hej

Hejsan. Igår var jag och Ebba i Marais på jakt efter får första-någonsin-falafel. Det är tydligen i Marais man ska äta det. Vi valde nog fel ställe. Jag har i alla fall inte blivit sjuk ännu, men det lär dröja innan vi äter det igen. Inget större fel på smaken men stället.. Inte topp. Vi kompenserade med fika på uteservering i regnet och att gå en massa. Och gå. Och gå. 
Idag är det skola igen. Det är ju måndag. Fast jag börjar inte förrän halv tolv så det är okej. Och det betyder ensam hemma på morgonen = frukost hur länge jag vill, lyssna på musik utan lurar och använda badrummet utan att stressa. Ohyes.
Jag har inga bilder så jag snor en från Ebba. Over and out
 

Take a chance take a chance take a ch-ch-cha-chance

Åhhh min myskänsla ligger på en löjligt hög nivå idag.
Igår var det ju alltså lördag, chillade omkring hemma och tog det lugnt ganska länge innan jag tog bussen till Siri och Jennifer där tanken nog var att vi skulle fixa oss inför kvällen, det gjorde vi också iofs, men huvudfokus låg på middagen. Det stektes minsann pannkakor igår och ojojoj, mormor, du skulle varit stolt över mig! Och inte bara pannkakor, utan med jordgubbssylt/nutella/lingonsylt/socker/syltochgrädde/nutellaochgrädde/syltochnutella. Mmmmmm. Sen åkte vi iväg till skolan som ju firar 150 år i helgen (St. Dominique alltså) och övade Abbamedley med lite andra svenskar och till sist var det dags att uppträda. Sjukt kul faktiskt. Som sagt så kan inte svenskar med Abba och halvcheesy rörelser gå fel! Sedan hade tyvärr nästan hela lördagskvällen gått och vi var tvungna att dra oss hemåt.
Nu har jag precis ätit frukost, och gissa vad. Havregrynsgröt med mjölk! Värdmamma fick reda på att en del svenskar använder havregryn till olika frukostsaker och åkte genast och köpte ett paket och ställde fram i köket. Gulli! Nu ska jag fixa klart lite skolgrejer och sen åker jag in till stan och träffar Ebba. Tyvärr regnar det idag med och det är schviiiiiiinkallt (men jag har minsann både halsduk och vantar så det är lugnt hihi), men som det där citatet säger; "Paris is always a good idea".

 

Sa ju att vi åt nutella igår.. 
Kapellet i skolan, nyrenoverat och klart. Ganska snyggt ändå måste man väl säga.

Vad är väl en lördagskväll i skolan?


A glimpse of my quotidien

Asså fransmän har verkligen serious issues med att vara lite diskreta. Okej nu är klockan halv elva, men det går ju att vara lite tyst i alla fall vid åtta/nio. Alla pallar inte vakna då ju..
Oh well. Innan jag går upp för frukost kan jag ju vara så vänlig o dela med mig lite av vad jag har haft för mig de senaste dagarna (måste dra ut på tiden, vill inte gå ner mitt i ett familjebråk..). Vi kör i listform. 
 
  • Pluggat
  • Pluggat
  • Pluggat
  • Ätit
  • Inte sovit
  • Övat med kören
  • Provat peruker och pannband och varit allmänt snygg
  • Tittat på första avsnittet av Vampire Diaries och Downton Abbey
  • Varit allmänt osocial
  • Inte sett Paris ett dugg

Åh

Åhhhh nu har jag sett första avsnittet av Vampire Diaries, säsong fyra, ihhhhhhhhhhhh så braaaaa jag döööör

fatiguée

Med hela fem timmars sömn i ryggen inatt och skola mellan 8.10 och 17.00 så går jag nu in på min reservenergi. This is my blogpost of today, nu vet ni att jag lever osv. Kram

Bonsoir bloggen

Ännu en dag i baguetteland har passerat! Den blev betydligt bättre än jag trodde den skulle bli så en klar tummen upp på det. Lektioner som vanligt och sedan körövning inför "showen" på lördag. Det låter verkligen bättre och bättre och nu börjar rörelserna sätta sig också så det blir nog bra. Ni ska se oss i scenoutiftsen.. Haha asså Herregud. Var på väg hem sen men ändrade mig och satte mig och läste på starbucks istället. Chill. Ytterligare en version på mitt namn på muggen idag, "Joana". Oh well, sist fick jag ett "J" och en liten gubbe, det artar sig! Kom hem och pluggade så gott jag kunde, åt middag med familjen, riktigt mysigt faktiskt. Får mer och mer hemkänsla. Spelade wii med värdsyster och blev såklart fotad när jag "dansade" (jag är så stel!), inte alls awkward :) Men det var väldigt värt i alla fall. Nu ska jag plugga som vanligt, sova får jag göra i helgen... Eller så.
Imorn börjar Vampire Diaries, här ska kollas! Hihi, so excited
Kram på er

...


Såatte..

Det händer inget speciellt i mitt liv just nu, jag går i skolan, går på halvlama abba-körrep, pluggar, sover alldeles för lite och gör om samma sak igen. Nu sitter jag i mitt mörka rum med tre lager kläder + halsduk + raggsockor, det är minsann kallt inomhus och ingen verkar vilja sätta på elementen.. Oh well, nästa vecka kommer mitt första besök från det lilla landet i norr och då ska minsann stickade tröjor och ulliga tofflor ner hit! :)
Men något spännande måste ju ha hänt i mitt liv.. Hm.. Igår födelsedagsfikade vi för Agnes, det var nice. Idag köpte jag mig kosher-kinapuffar i fin lila förpackning på hålan, det var värt. Det är ungefär det. Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt. Eller, tidigare. Hejdå

Tydligen fotar jag ingenting

Har ju misslyckats helt med att fota i helgen (har inte en enda bild på bullarna... :( ) så här är några helt irrelevanta bilder, från helgen, but still.

Första helgen i oktober

Har varit löjligt bra. Igår eftermiddag och kväll spenderades hemma hos mig med Jennifer, Siri och Alice, bakandes kanel/kardemummabullar och stuvandes makaroner. Mina värdisar skulle minsann introduceras för den svenska matkulturen. Måste nog säga att vi gjorde en mindre succée och det var vi värda efter alla timmar i köket! När allt var överstökat bestämde vi oss för att det franska folket också skulle få kanelbullar och då åkte vi in till Paris och flummande omkring på stan och Nuit Blanche. Nuit Blanche - typ kulturnatt en gång om året med massor av evenemang, konserter, utställningar, osv när metron går hela natten. Hamnade vid Centre Pompidou med dj och ljusshow och sedan Hôtel de Ville, Notre Dame och Latinkvarteren. Mötte lite andra svenskar på vägen hem och sedan var det snarare söndag morgon. 
Idag mötte jag upp Alice för lunch och sedan åkte vi vidare till Marché aux Puces i Clignancourt i norra Paris där vi mötte upp Siri och Jennifer igen. Vi måste ha gått där i åtminstone ett par timmar och ändå såg vi nog inte ens hälften. Köpte varsin crêpe och gick vidare i höstsolen. Det har blivit höst här nu, men ändå inte kallare än att jeansjacka och sjal fortfarande funkar. Det var ett riktigt, riktigt bra avslut på en riktigt bra helg med hög mysfaktor.
Nu ska jag plugga lite, sedan sova. Har ett hårt schema den här veckan, men börjar som vanligt med sovmorgon imorn. Chill. Bilder kommer senare eller imorgon. Ha det fint, kram <3 
 
 

Kanelbullar till fransmän


Bonjour

C'est le week-end! Encore. Je pense que les jours passe très très vite ici, c'est bizarre! Men nog med franska nu, jag har ju inte ens gått upp än... Dock spred det sig just en ljuvlig doft av rostat bröd genom huset så jag får nog lov att ta mig ner för trapporna och se om rostbrödet har gjort sin återkomst in i köket. Det här var ett väldigt random inlägg ser jag nu. Ännu mer random är familjen som springer runt som yra hönor i huset och letar efter ett lasso.
Ja precis, ett lasso. Okej, det finns en story bakom det men ändå, hur konstigt?! Okej. Time for breakfast. Och ja, jag SKA fota mer.. Typ.

I love it

 
 

HUR KUL?! HUR SANT?!

just chillin

chacha bloggen. franskq tqngentbord ùr qllmùnt sjukt konstigq: s^hùr blir det o, jqg skriver so, jqg brukqr ,ed ett svenskt: ifqll ni ville vetq likso,: sjukt sku,t

Sista för idag - tidsinställt!

Tänkte bara visa min nya bakgrundsbild. Den är lite suddig och det saknas minsann en person (!!), men den är fin ändå. Och sen tänkte jag visa lite annat som jag har lämnat kvar i Sverige och som det skulle vara helt okej att ha här.
 

Oh yes #2

Nu är det bestämt. På lördag ska det bakas bullar och lagas mat till värdisarna.
 
Om ni har något förslag på relativt enkel, svensk mat så är det läge att dela med sig NU. Och nej, inte köttbullar eller falukorv svp. (Svp = s'il vous plait = är ni snäll/a) 
Det här kan bli spännande, hihi.

Oh yes

Imorn kommer städerskan hit. Just letting you all know hur nöjd jag är över att ha en sån. Puss

Chacha bloggen

Nu tänkte jag att det var dags för ett "dethärharjaggjortidag"-inlägg igen. Såatte.. Ja.
Vaknade. Mådde fruktansvärt. Övervägde att stanna i sängen men kämpade mig upp och ut i ösregnet. 
Kom till skolan, mådde bättre. Mysigt med regn och mörkt tycker jag faktiskt. 
Hade svenska, tråkig håltimme och sedan fika med mentorsgruppen. Me gusta very much. Nu vet jag vad gott kaffe är! Gick tillbaka till skolan, hade engelskaprov på oregelbunda verb, åt lunch. Konstaterade att jag inte orkade mer skola pga av sjukdom och gick hem. Köpte en halsduk på vägen. Så värt. Kom hem, var ensam hemma. Me gusta ännu mer. Skypeade med mamma. Delar av familjen kom hem. Slutade skypea. Blev på dåligt humör och ännu mer förkyld. Tröståt lite milkachoklad och blev i alla fall lite gladare. Chokladen tog slut, lika bra. 
Nu ska jag skriva ner vad jag har gjort idag, hur jag mår, osv så jag är förberedd när frågan kommer (och det gör den, tro mig, varje dag). Borde plugga lite också. Det hinner jag, det är i vilket fall som helst över två timmar kvar till det är mat och jag ska vara social. Men först ska jag hitta riktigt bra musik att lyssna på.
Snälla, ge mig tips. Vilka är era tre mest spelade låtar just nu??
Här kommer en fin random bild som jag inte har tagit och som jag inte vet alls var den är tagen men som lite visar ungefär hur det kan se ut där jag åker förbi med bussen varje dag. Stora kontraster liksom.
 

Oh well

Ironiskt nog så är jag tillbaka igen. Har egentligen inget speciellt att säga.
Det är en jobbig dag idag
Jag längtar hem
jag är sjuk
plugget kommer i stora drivor
jag kan tydligen inte prata franska och det tycker inte mina värsyskon heller, de verkar mest skämmas när jag väl säger något
jag vill sova men orkar inte göra mig i ordning
jag kan inte vara hemma från skolan för att jag missar så mycket
jag har en massa val att göra
jag orkar inte
det här är jobbigt
öhhh
:(

I'll be back

Jag återkommer när jag har något intressant att blogga om. Just nu består nämligen mitt liv av vardag - skola, hem, skola, hem - och att kurera min förkylning.
Kanske skriver jag imorgon, kanske senare i veckan. Talk to you later.

(And a translation!: I'll be back when I have something interesting to write about. ATM my life is extreamely ordinary and I'm spending my time on school and trying to make my cold go away. Maybe I'll write tomorrow, maybe later this week.)

vem är du?

Denna Emma som har kommenterat, vill du identifiera dig med ditt efternamn? Haha

Un mois

Idag är det en månad sedan jag kom hit. Fattar ni, en hel månad. En månad sedan jag packade upp mina grejer, åt en halvstel första middag, sov första gången i min säng (som är så himla skön) och ja. Ni fattar tror jag.
Nu är Paris vardag. Det är vardag att se Eiffeltornet och triumfbågen varje dag. Det är vardag att äta trerätters två gånger om dagen.
Jag har börjat reagera på saker jag inte har tänkt på förut. T.ex. om en tjej har kort kjol/shorts och väldigt urringat. I Sverige tänker man "okej, det var lite överdrivet" och sedan glömmer man det. Nu har jag och många andra börjat reagera med "vad har hon på sig, hur kan hon gå ut sådär?! hon har ju nästan ingenting alls på sig!".
Jag känner skillnad på dåliga och bra baguetter. Skolans är relativt dåliga, lite torra och kompakta, bäst är de jag får till middagen här hemma då och då från boulangeriet med rosalila papper. De är knapriga utanpå och fluffiga och mjuka inuti.
Jag irriterar mig på turister som stannar precis innanför/utanför dörrarna i metron och blockerar vägen och inte flyttar sig efter upprepade "pardon".
Men ni ska veta att trots att Paris är Paris och jag för tillfället har det himla bra så saknar jag er.
Jag vill inte åka hem, men hem kan komma till Paris.
Bisous!
 
 

Vogue

 
Franskaläxa eller tidningar och kex? Vi kör på tidningar och kex. 

RSS 2.0