PORTE, inte PLACE

Men hej. Idag har jag och Alice varit i de mest suspekta delar av Paris. Letade efter Paris eget China Town som vi hört skulle ligga vid Place d'Italie (ironiskt nog) i 13e. Åkte dit och fann absolut ingenting. Skittråkigt. Efter en lååång promenad bestämde vi oss för att ge upp och bara sätta oss på metron och åka till ändhållplatsen. Hamnade i Villejuif-Louis Aragon. Det var inte det trevligaste kvarteret och Alice nynnade konstant på "In the getto", men nu har vi iaf varit där, hehe.. Efter lite desperat letande efter mat kom Alice på att det nog hette PORTE d'Italie och inte PLACE d'Italie där China town skulle ligga och vi letade upp en buss som tog oss dit. Gick en bit och voilà! Asiatiskt och asiater överallt! Halleluja moment! Hittade en restaurang som fortfarande serverade lunch vid tretiden och satte oss där, sjukt värt. Gick lite i diverse matbutiker som verkligen BARA hade kinesiska och asiatiska grejer, galet! Sjukt intressant iaf. Vägrade metro hem och åkte Tramway, buss och buss istället och såg tre nya arrondissemang, sjukt värt. Kom hem och åt middag med familjen och nu sitter jag i sängen och dricker karamellte (!) och funderar på om jag orkar gå och hämta maraboun mamma hade med sig förra helgen. Det gör jag nog.
Men nuså kommer det ni alla har väntat på... Bilder! Lördag (turist), söndag (Versailles), måndag (ChinaTown).
 


 
Slottet - och kön! Fattar ni?!
Spegelsalen. Hur ballt?
Marie Antoinettes rum, där har vi en kvinna som gillade blommigt
Kröningen av Napoleons fru Josephine
Gösta, Elias, Jeje, Elsa, Alice, Nelly, Rebecka
 
 
 
 

  Postat av: Elsa

  Så härliga och fina bilder! Fint att kunna se på nu när man är tillbaka i Sverige. Har visat dem för mamma och hon tycker också att de är jättefina! ;)

Tänkte också säga att om du inte redan har hört dessa låtar så ska du lyssna på dem; everybody talks med neon trees och read all about it part 3 med emeli sande :D

Tack för überkul dagar!Kram

Svar: kramkramkram
Johanna Granberg

  2012-10-31 @ 18:03:21
  Postat av: anonym (hehe)

  Gösta!! :P

  2012-11-03 @ 14:05:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0